• Ferenczi Szőlőbirtok
  • Ferenczi Szőlőbirtok
  • Ferenczi Szőlőbirtok
  • Ferenczi Szőlőbirtok
  • Szőlőbirtok és pincészet
  • Boraink
  • Galériák
  • Rólunk írták
  • Borvásárlás
  • Kapcsolat

Eseménytár

««2025 December»»
H
K
Sz
Cs
P
SZ
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

2025.12.24.

Ádám, Éva

Szenteste

 


Debreczeni Pincészet


Borrendelés

  • Bemutató
  • Borkóstoló
  • Borvacsora
  • Borverseny
  • Fesztivál
  • Hír
  • Ingyenes
Szűrés nélkül

Bemutatkozott a Ferenczi Szőlőbirtok a MÚOSZ-ban

http://www.muosz.hu/

2011.04.13.

Nemrég, a MÚOSZ TGSZ vendégeként bemutatkozott a Ferenczi Szőlőbirtok a MÚOSZ-ban.
Amint azt Debreczeni Kálmán, az egyik tulajdonos mondta, az ültetvény a Szekszárdi-dombság egyik védett völgyében, Alsónána határában fekszik. A dombok ölelésében fekvő, a falu fölé magasodó, 6 hektáros szőlőtábla kiváló, rendkívül kiegyenlített mikroklímája kedvez a testes kékszőlő termesztésének. A falu határában lévő tavak folyamatosan, relatíve magas páratartalmat biztosítanak, ezért még aszályos években is biztonságos itt a szőlőtermelés. Az egész ültetvény alacsony kordon művelésmódra lett kialakítva.

Öt fajtát gondoznak, ezek a Pinot Noir, a Merlot, a Cabernet Franc, a Cabernet Sauvignon és a Zweigelt. A filozófiájuk az, hogy a magyar tőkeszám és a talajhoz közeli tőke kialakítás előnyeit, az optimális termés mennyiség megválasztása mellett, a lehető legmagasabb minőségű szőlő alapanyagot termeljék. A tőkéről két – három menetben, az elkészíteni kívánt bor típusnak a legmegfelelőbb érettségi állapotban lévő szőlőt szüretelik, az újborral és a roséval kezdve, a nagy minőségű vörös borokig.

A kézzel szüretelt szőlő kis ládákban kerül a pincébe, ahol további szelekció után dolgozzák fel, a lehető legkíméletesebb technikákkal. Az erjesztés során az a céljuk, hogy minél naturálisabb legyen a fermentáció, majd az ezt követő hosszas, hordós érlelés. Így állítják elő a prémium és a szuper prémium termékeiket is.

A kóstolás során Debreczei Kálmán részletesen bemutatta a Szekszárdi Rosé, a Szekszárdi Pinot Noir, A Ferenczi Cuvé, a Ferenczi Szuperior és az „Alexandros” Cabernet Selection borokat. Ez utóbbit, egy késői szüretelésből, 2 éves kishordós és 6 hónapos palackos érlelés után hozzák forgalomba.

Tedd közzé|

hír

 
  • Szőlőbirtok és pincészet
  • Boraink
  • Galériák
  • Rólunk írták
  • Borvásárlás
  • Kapcsolat
  • Aktualitások
Adatvédelmi irányelveink
www.ferencziszolobirtok.hu | 2025
 
Grafika és programozás: www.webceruza.hu